КАЧЕСТВОТО И ТЕХНОЛОГИЯ

КАЧЕСТВО И ТЕХНОЛОГИЯ НА СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ

 

Помислете дали изграждането на дом е процес който обикновено се извършва постепенно. Обичайното нещо, когато  се изправите пред проекта е че не сте решили повечето от завършванията и материалите които ще използвате в бъдещия ви дом. За това от Kolbeg предлагаме на първо място  високо качество и  по отношение на завършванията ние  напълно ги персонализираме за всеки клиент. Ние проектираме  и изграждаме всичко, но когато правите първата оценка, ние се основаваме на следните етапи и качества.

  Основа


Изчисляването и изпълнението на основата е най-съществената фаза на строителството  тъй като тя ще бъде отговорна за поддържането на цялото тегло на конструкцията на къщата. След изчистването на строителната зона ще бъдат направени основите и санитарните канали, които обикновено ще бъдат 60 × 60 см. В тях ще се изпълнят бетонните стъпки и върху тях ще се вдигне плочата съответстваща на конструкцията. Трябва да се има предвид че видът на основата може да варира в зависимост от терена и наклона също дали къщата ще има мазе . Едно от предимствата на нашата строителна система е че тази фаза е единствената  която ще се нуждае от време за изсъхване но това не е пречка ние от Kolbeg да можем да изградим вашият дом само за 3-6 месеца.

Една от основните характеристики които правят една къща да се счита за недвижим имот е че тя има основи.  Добрата основа гарантира здрава конструкция и устойчива сграда. Нейната задача е да прехвърли товарите на сградата в земята и затова тя трябва да бъде изчислена строго и без съмнение е много сложна фаза на планиране и изпълнение.

 

Подготвителни дейности


Преди да се пристъпи към изграждането на основите на къщата е необходимо да се подготви терена чийто състав е известен чрез геотехническото проучване което преди това е било извършено и чиито съображения и спецификации ще бъдат взети предвид при вземането на решение за вида на основата  както и вида на бетона и стоманата които ще се използват. Тези изчисления се правят във фазата на проекта на къщата която ще бъде построена и са част от изчисленията на носещата структура на къщата. На първо място във всеки случай ще има изчистване на парцела което е нищо друго освен премахване на повърхностния слой или горния почвен слой.

След като се извърши почистването ще бъде направено първото преосмисляне, което ще се състои в посочване на пространството което жилището ще заеме като очертава границите на периметъра на основата. Това означава че силуетът на бъдещата къща ще бъде съставен. Оттам земята ще бъде изравнена и за да се създаде работна платформа и да се извършат разкопките на самата основа.

Кофриране и изливане на бетон


След това изкопите ще бъдат изкопани с дълбочина и ширина според изчисленията, обикновено ширината е 60 см и  60 см дълбоки. Тези ровове са нанесени с гофрирани стоманени  пръти или мрежа и след това преминава към бетониране (изпомпвано или не) и към нейната вибрация и втвърдяване. . Тази  плоча ще има височина между 20 и 40 см и в зависимост от вида на терена може да изисква специална хидроизолация отводняване по периметъра или просто покритие от монослой или мазилка

Подземен етаж


Понякога съставът на земята, наклонът на парцела или просто предпочитанията на клиентите могат да доведат до реализирането на мазе. В този случай разкомплектоването ще бъде задълбочено чрез изпразване на площта която ще бъде заета от мазето и периферните стени на мазето които ще бъдат изпълнени в бетон или тухла в зависимост от височината на терена. Очевидно тези стени ще имат съответната хидроизолация и външен дренаж най-малко до височината на земята а могат и да бъдат направени дупки за монтиране на прозорци в тази стена.

Накратко, в зависимост от резултата от доклада на геотехническото проучване фондамента ще бъде изчислен и изпълнен от изолирани фундаменти и греди, комбинирани стъпала, стъпки, непрекъснати стоманобетонни плочи и голямо разнообразие и вид специални и специфични фундаменти за всеки тип земя и сграда да се надгражда върху него. В нашия случай въпреки че най-често срещаните са стъпките, истината е че за всеки проект се провежда персонализирано проучване за да се види какво ще бъде най-доброто решение.

Структура


Най-забележителната особеност на къщите които изграждаме е системата от леки дървени греди. Система разширена в най-икономично развитите страни и предлагаща безкрайни предимства и конструктивни и архитектурни възможности. Бърза, ефективна и уважаваща се система за околната среда тъй като водата не се използва при монтажа на конструкцията а конструктивното дърво идва от устойчиви гори с контролирана сеч. Цялата дървесина която използваме в Kolbeg е KILN DRIED, т.е. изсушена в сушилня и с процент на влажност по-нисък от 14%, сертифициран с качество C22. Преградата, плочите и покривната конструкция се изпълняват само за един месец благодарение на скоростта на системата и професионализма на нашето строително оборудване. Основната характеристика на къща  е леката дървена  система с тази с която  се изгражда структурата. Това е универсална и гъвкава система която позволява всяко архитектурно решение което можете  да си представите. Използването на първокачествени материали става съществено когато говорим за структурата на къща от дърво (или в друга система) и в този смисъл в Kolbeg работим само с най-високите стандарти за материалите.

Дървесината използвана за подове, преградни стени и покриви е от бор и смърч известни като SPF. От друга страна това съдържание заедно с вида SPF дърво, го прави дърво което не е атакувано от ксилофагови насекоми. За да се съобразят с протоколите за безопасност и качество маркирани със стандартите,  всички дървени конструкции  Kolbeg внася от страни като Норвегия, Швеция, Германия, Австрия, България, Румъния, големи производители на строително дърво.

Характеристика на структурата на жилището


Проучването на земята ще бъде от решаващо значение за избора на основата на къщата.
Тя ще бъде подчинена на основния и изпълнителния проект.

1°- Бетонна подложка 60 cm широк и 10 cm висок.
2°- Стъпка: секцията  е 60 см широк и 30 см висок, с подсилена решетка с диаметър 12 мм на всеки 15 см в двете посоки.
3º-  Бетонен пояс върху бетонната основа  Към бетона се добавя хидрофобна добавка.
4°- Пълнежен материал, камък, чакъл, пясък,
5º – Фибран с дебелина 40-60 мм, минимално топлинно съпротивление R = 2,60 м² * к / г (изолационен материал в замазката).
6º- Полиетиленов слой за разделяне на листа от бетона.
7°- Стоманобетонен под с ръб от 12-15 см върху носещата конструкция на стоманобетонния пояс.
8º- Външната  страна на бетонната плоча ще бъде хидроизолирана с битумен грунд.

 

За да се гарантира устойчивостта на конструкцията при подходящи условия на ползване, ще се използват GL24h залепени ламинирани греди, произведени съгласно EN 14080 което ще доведе до преоразмеряване на нуждите определени от нормативните актове. • Външна облицовка – Система SATE – Най-добрата система за премахване на топлинните мостове – Външна фасада с циментова замазка: Най-високо качество на външните топлоизолационни системи на фасадите. Минимално термично съпротивление на външните стени R = 7,00 m² * k / w Топлинната характеристика, ламбда (или термичната проводимост) варира между λ = 0.038W / (m.k) à λ = 0.033W / (m.k)

По  желание на клиента, може да се избере друг вид материал който се използва често в сгради като ламперия , естествени и изкуствени каменни облицовки и др.

Външна стена система SATE, дебелина 225-235 mm


1°- Декоративна мазилка с дебелина 5-10 мм “CAPAROL”, който може да се избира.
2°- Предварително покритие от циментова замазка с дебелина 5-10 мм за отстраняване на топлинните мостове (за изолационни системи SATE).
3°- Мрежа от фибровлакна
4°- Циментово лепило (подкрепа за прилагане на предишния слой).
5°- Фибран с дебелина 40-60 мм, минимално топлинно съпротивление R = 2,60 м² * к / г (изолатори SATE система).
6°- Дишащият водоустойчив лист „TYVEK“
7°- Външна конструкция на обшивката Магнезиева плоскост,  изключително пожароустойчив и влагоустойчив и без конкуренция сред другите материали
8°- Вертикална конструкция, дървени греди с размери 60 x 120 мм
9°- Система за закрепване SATE (закопчалка).
10°- Арматурни профили (за SATE и за гипс на външни плочи).
11°- Топлоизолация минимално термично съпротивление с дебелина 120 mm R = 4,05 m² * k / w с ”AUSTROTHERM” , ISOVERURSA  „ KNAUF”.или подобна минерална вата.
12°- Вътрешна конструкция на корпуса, OSB дебелина 9 мм, R = 0,06 м² * кг / т
13°- Водоустойчив дишащ лист позволява на вътрешната влагада да избяга като същевременно предлага пълна непропускливост на навлизаща влага.

14°- ( Само по желание на клиента )
15°- Ламиниран гипсов панел с дебелина 15 мм (по избор дървен фриз).
16º-   Хоризонтални дъски

17º-Хоризонтални дъски изолирани с битумен грунд

18º- Витумен лист

 • Външна стена със въздушна възглавница / Подсилени циментови плоскости/ Sistema CEDRAL: дебелина 346-350 mm
  1°- Подсилени циментови плоскости CEDRAL със монтаж на припокриване с дебелина 10 мм.
  2°- Летви от дърво с размери 25/45 мм за вентилация на фасадата и монтаж на външната облицовка.
  3°- „TYVEK“  или ONDULIN 130g“ дишащ водоустойчив филм позволява на вътрешната влага да избяга, като същевременно предлага пълна водонепропускливост
  4°- Фибран с дебелина 40-60 mm, минимално термично съпротивление R = 2,60 m² * k / w (изолатори за система S.A.T.E).
  5°- Циментокола.
  6°- Външна конструкция на обшивката OSB с дебелина 12 mm, R = 0,09 m² * k / w.
  7°- Вертикална конструкция, дървени греди 60 x 120 мм (плюс 2 армировъчна армировка отгоре 45×150 мм).8°- Система за закрепване SATE (закопчалка).

 

Вътрешна стена, обща дебелина 130 мм


1 ° – Гипсо картон   с дебелина 15 mm (по желание дървен фриз).
2 ° – Вертикална конструкция дървени греди с размери 60 x 120 мм
3 ° – Топло-акустична изолация Каменна вата с дебелина 120 mm R = 1,35 m² * k / w с минерална руда URSA ISOVER  „KNAUF”.или подобни.
4 ° – Камера, вътрешно пространство за инсталации.
5 ° –  Гипсокартон с дебелина 15 mm (по избор дървен фриз).
6º – Долен пасивен елемент на панелите хоризонтална структура дървени дъски 60 × 120 мм секция (армировъчна армировка).
7 ° – Долна дървена основна конструкция с размери 60 × 120 mm (подсилваща армировка) с грундиране преди обработка с битумни емулсии.
8 ° – Битуминозен лист който предотвратява предаването на влагата чрез капилярност.

Под  (приземен и първи етаж):


1 – Ламинат или Фаянс
2º – Подпори за монтаж на Ламината бариера против влага  изолационен слой, който заглушава звука и изравнява настилката.
3 ° – Шперплат 20-22 mm дебелина в горна част на конструкцията ..
4 ° – Топлоизолация каменна вата с минимално термично съпротивление с дебелина 200 mm R = 2,60 m² * k / w с URSA ISOVER  „KNAUF”.или подобна минерална вата.
5 – Дървени греди, 200-250 мм сечение в масивна дървесина и GL24H ламинирано дърво (подсилваща армировка според изчисленията на структурното натоварване).
6 ° – OSB дебелина 9 мм (долна кутия).
7 ° – Дихателен водоустойчив лист „TYVEK 130g“, който подобрява енергийната ефективност на сградата и осигурява защита срещу кондензация и проникване на вода и въздух.
8º – Дървени летви  с размери 25/45 мм за монтаж на вътрешна облицовка (това пространство служи за вътрешна камера за инсталациите)
9 ° – 13 mm д гипсокартон  (по избор дървен фриз).

 

 Покрив


 

Трябва да различаваме между това което е наклонен покрив и плосък покрив. Имаме предвид нормалните класически дизайни обикновено за които говорим са покриви до две или повече ската, докато в случая на модерни къщи ние се съсредоточи повече върху кубични геометрични форми и прави линии. По този начин при избора на един или друг стил, предложението за материали ще варира.  Едно от условията които най-ясно маркира архитектурния стил на къщата е покривът й. С невъоръжено око ние идентифицираме като модерна или класическа къща в зависимост от това дали горната й част е плоска или наклонена. Макар да е вярно че това не е изключващ нюанс, вярно е че това е може би най-идентифициращата част и всяка от тях води до редица технически различия. Във всеки случай от първа диференция Kolbeg обмислят формата на покрива и в зависимост от стила ние предлагаме варианти започвайки разбира се със напълно приспособима към вкуса на всеки клиент.

Класически покрив


Наклонен тип изолиран-вентилиран покрив  :


1 ° – Керемиди или др.
2 ° – Шипки с размери 25/45 mm за монтаж на керемиди.
3 ° – Шипки от  25/45 mm за вентилация. (опционал )
4º – Шперплат 40-60 мм, минимална топлинно съпротивление R = 2.60 m * K / w (изолатори S.A.T.E система).
5 ° –  OSB с дебелина 12-15 mm
6º – Топлоизолационна каменна вата дебелина 200.250 mm, минимален топлинно съпротивление R = 5.40 до 5.60 m * K / w с минерална каменна вата марка URSA ISOVER или подобен.
7º – Система греди 45 × 200-250 mm секция от масивна дървесина и glulam GL24H ( структурни изчисления на натоварване).
8 ° –  OSB дебелина 9 mm R = 0,06 m² * k / w
9º- Дишаща водоустойчива мембрана „TYVEK 130 гр“, за да се подобри енергийната ефективност в сгради и предлага защита срещу конденз и проникване на вода и въздух.
10º – Шипки с размери 25/45 мм за окачен таван (за тавана).
11 ° – Гипсокартон  „13-15 мм по избор ламперия (за тавански помещения).

 

Покрив модерно строителство


плосък покрив:


1 – Лист поцинкована ламарина  (горна обвивка на вертикалната стена).
2 ° – Цветна декоративна циментова замазка от 5-10 mm марка цвят по избор …
3 ° – Предварителен слой циментова замазка от 5-10 мм за премахване на топлинните мостове (за изолационни системи SATE).
4 ° – Мрежа.
5 ° – Циментово лепило (подложка за нанасяне на предишния слой).
6º – EPDM синтетичен каучуков хидроизолационен лист, предназначен за всички видове хидроизолации.
7º – Вертикална стена, съответно, равна на стената и външната фасада.
8º – Полиуретанова хидроизолационна боя за покриви и тераси с отлична устойчивост на вода и влажност.
9º – Нивелиращ цимент от приблизително. 40-60 мм дебелина за минимален наклон 2%.
10 ° – Фибран с дебелина 40-60 mm термично съпротивление R = 0.90-1.20m² * k / w
11º EPDM синтетичен каучуков хидроизолационен лист, предназначен за всички видове хидроизолации.
12 ° – Шперплат с дебелина 20-22 mm, горна част на конструкцията.
13º- Топлоизолация каменна вата с дебелина 200 мм, минимално термично съпротивление R = 5,04 м² * к / т с марка URSA от минерална вата, ISOVER  „KNAUF”.или други подобни.
14º- Хоризонтална структура на масивна дървесина от 60 х 220 мм и ламинирано дърво GL24H (подсилваща армировка според изчисленията на структурното натоварване).
15º – OSB с дебелина 9 мм, долно заграждение на конструкцията.
16 ° – Дишащ водоустойчива мембрана „TYVEK 130g“ позволява на вътрешната влага да избяга, като същевременно предлага пълна непропускливост на външни фактури
17º – Подложка- шипки с размери 25/45 мм за окачен таван.
18 ° –  Гипсокартон  с дебелина 13-15 mm, опционален дървен фриз.

Съвременната къща, както споменахме в началото е ясно идентифицирана с кубични форми и прави линии в допълнение към друга серия от характеристики. В този смисъл е необходима по-сложна дренажна и изолационна работа отколкото би било наклонен покрив (в този случай самата гравитация одтича  покрива).

Това е изходната точка на Kolbeg, винаги е ясно че последната дума е на всеки клиент както по отношение на завършванията така и по отношение на стила и дизайна. Нашите архитекти и техническият ни отдел ще отговарят за съветването и предлагането на всякакви материали които могат да бъдат използвани на покрива така че визията и функционалността на дома да е както всеки клиент е мечтал.

Изолация и хидроизолация


Отвъд дизайна на нашите къщи и гъвкавостта на строителната система ако с  нещо се отличава  Колбег е  енергийната ефективност на нашите домове. В този смисъл е от ключово значение изолацията която имаме във всяка сграда, не напразно  домовете ни спестяват около 60% в сравнение с традиционното строителство по отношение на отопление и климатизация. От естествена минерална вата, каменна вата и др., Всеки изолационен материал вероятно ще се използва в нашите домове. Но не само от изолационния материал зависи  нашата енергийна производителност, също така и факта че структурата е дървена,  изолационните свойства на този материал и неговата способност на  термомост. Няма нищо което да идентифицира по-добре къщата на Kolbeg, отколкото изолирането. Енергийната ефективност и последващите енергоспестявания които постигаме във всички домове нямат  сравнение на пазара.

Най-ефикасните къщи на пазара


Трябва да се има предвид че системата за лека дървена конструкция се използва в най-развитите страни по света на всяка географска ширина и във всеки климат. Канада или Австралия, Швеция или Съединените щати, страни с много високи температурни разлики  които изискват високоефективна система така че не само спестяване но и висока степен на комфорт. Като доказателство за изолацията която тази система е в състояние да предложи, можем да говорим за стандарта Passivhaus. По същия начин има държави като Франция които субсидират къщите построени с тази система благодарение не само на тяхната изолация, но и на малкото въздействие върху околната среда което процесът на изграждане налага.

Изолация и хидроизолация от KOLBEG


Материалът който се използва в  стените покривите и подовете на приземния етаж като акустична топлоизолация е естествената минерална вата. На фасадата дебелината на тази изолация ще бъде 16 см,  24 см на покрива.

Външните стени, междувременно, са защитени с водонепромокаема дишаща бариера ( предпазва от външната влажност), който е образуван от полиетиленови микровлакна търговска марка TYVEK.

В допълнение към изолацията вентилираната въздушна камера се използва както за външните стени, така и на покрива и санитарния под.
Като опция да изберете също  се предлага възможността за използване на 100% екологична изолация като естествен коноп, целулоза  „GUTEX“ гипсофазер или друга опция ако клиентът желае.

 Интериор


Разделението между различните помещения в домовете ни се постига чрез стени с дебелина 12 см достигайки 15 в случай на облицовка и 18 ако тази облицовка е от двете страни на стената. В баните и кухнята са разположени 12 см естествена минерална вата както и около водосточни и канални тръби. Интериорното разпределение на дома е ограничено само от въображението на всеки един. В процес на изграждане няма нищо невъзможно ако се изчисли правилно. В случая дървото е много по-леко отколкото тези които се използват в други строителни системи което означава че изпълнението на открити пространства и структурни промени е много по-лесно. Във всеки случай отвъд структурните предимства, вътрешното разделяне на къща в Kolbeg има поредица от характеристики които подробно посочваме по-долу.

 Пространството


В строителството когато става въпрос за повърхността на къща или сграда, винаги се говори за квадратни метри. В този смисъл трябва да се има предвид връзката между построената повърхност и полезната повърхност. Така че докато ние говорим за традиционна сграда 1 m2 на 1.25 m2 полезна построена с лека дървена конструкция че връзката е намалена на 1 м2 за 1.15 m2, което означава че със същата повърхност получаваме повече вътрешно пространство . Това се дължи на по-малката дебелина на преградите.
Самите преградни стени са с дебелина 12 сантиметра оттук и споменатата рентабилност на конструираната повърхност. В случай че една от страните на преградата е облицована, тази дебелина става 15 см (18, ако са и двете страни). В мокри помещения като бани или някои кухненски стени 12 см изолационен и водонепроницаем материал също се вграждат в преградната стена. Нещо което се прави и около дъждовни и дренажни тръби. Разбира се ако искате да звукоизолираме или изолирате специално помещение по някаква причина (кино, място за репетиция и т.н.), няма проблем.

Гипсокартон на стените


Голямото предимство на използването на тези плоскости е хетерогенността на стените която се постига с гладки повърхности и е естетически безупречна.
Има специални дюбели за гипсокартон които се използват за закачането на картини и декоративни елементи със средно тегло; а за големи мебели или тежки телевизори, дървени детектори се използват за да посочат къде на стената има греда в която да се фиксират мебели или др.

Фасади


 

 Дограма


Началното предложение за дограмата на прозорците е бяла PVC.  Всяка алтернатива разбира се също е напълно годна за използване и всъщност това е направено в множество проекти.

Щори


Дали за модерни или класически домове щорите които се предлагат са от алуминий с полиуретанова изолация вътре. Отново ангажимент за ефективност и запечатване както се случва със стандартното стъкло което е инсталирано във всички прозорци. Интелигентен кристал 4/16/4 (двойно стъкло от 4 милиметра с 16 въздушна камера) .

 Врати


Входната врата която предлагаме в къщите ни е  подсилена бяла PVC врата. Тя също така включва изолация и се извършва специална уплътняваща работа, така че да няма загуба която да повлияе на енергийната ефективност на къщата.

Интериорно дърводелство


Подвластни на качествено завършени , както и стилистична последователност и комфорт вътре в дома е наш приоритет.  Вратите на коридорите  ще бъдат формирани в бяло  като по принцип ще могат да се избира между четири различни дизайна. При врати и прозорци ще се монтират и DM рамки, боядисани в бяло точно като первазите чиято височина ще бъде 12 сантиметра. Интериорното стълбище междувременно ще бъде покрито на една и съща платформа инсталирана в останалата част на къщата. Винаги  се адаптираме към дизайна и завършека по вкуса на всеки клиент както естетически така и функционално. Конструктивното качество на жилището е в детайлите както на интериора така и в екстериора.  Kolbeg се ангажира да прилага до милиметър  всеки конструктивен детайл за да предложим най-доброто качество и да се адаптираме към всеки проект и архитектурен стил от класически до авангард. По-долу подробно описваме материалите които предлагаме за вътрешен дизайн , като винаги е напълно модифицируем и приспособим към вкуса на всеки клиент.

Стени


Разбирайки че всеки човек е идентичен и по еднакъв начин всяка къща е различна, нашето първоначално предложение по отношение на вратите  и шкафовете се състои от четири различни модела. Нашето първоначално предложение се състои от колониални и модерни стилове и с фитинги и аксесоари които по един и друг начин варират между няколко модела  приспособими към различни вкусове и дизайн на жилищата. Вратите по принцип ще бъдат боядисани в бяло.

 Рамки


Цветът на вратите и прозорците е особено подходящ когато става въпрос за генериране на комбинации от цветове и стилове за интериора на дома. Вътрешният ръст или модерното покритие до голяма степен се отнасят до способността да се комбинират и асимилират различните декоративни елементи  в комплект. По този начин рамката на вратите и прозорците ще бъде първоначално боядисана в бяло и DM

Цокли


Отново благодарение на северноамериканската справка за проектирането и строителството на къщи, завършекът предлаган от Kolbeg е вдъхновен от онези направени  както в Канада, така и в САЩ в опит да включат най-използваните решения в двете страни. По този начин в детайл като первазите, които на пръв поглед може да изглеждат без значение, залагаме на малко по-високо решение (12 сантиметра) отколкото сме свикнали на тази страна на Атлантическия океан което създава усещане за топлина и комфорт, да това е друг елемент който играе роля на превръщането на къщите в домове. Отново те ще бъдат бели и ДМ.

Интериорно стълбище


Отново за търсене на последователност и търсене на вътрешна топлина и дизайн, завършването на стълбището трябва да бъде в синхрон с завършванията на останалата част от къщата. По този начин подложката която придружава стълбището ще бъде същата като в останалата част на къщата по същия начин по който ще бъде покрита със същата платформа.

Разбира се нашите технически и дизайнерски екипи ще предложат на всеки клиент редица материали и завършвания които се вписват възможно най-добре в идеята за жилищно настаняване и стила който искат да предадат в него. Това което се изразява тук е просто напълно изменяема отправна точка според вкусовете нуждите и предпочитанията на всеки човек.

Външна облицовка


Първото впечатление на къщата се отличава както от архитектурния стил така и от материалите които придружават този стил чрез обличане на фасадата. Тук отново предложението ни варира в зависимост от това дали търсим по-класически или по-модерен стил. В първия Обикновено се използва многослоен Kolbeg хоросан или акрил въпреки че за жилища с  кубичен стил обикновено се използва акрилен хоросан понякога многослойно покритие комбинирано с дървен циментов борд или композит. Въпреки това всеки може да бъде материалът в един или друг стил, който всеки клиент реши да завърши дома така че да се адаптира напълно към вкусовете и нуждите му и дори към техническите спецификации на всяка община. Първото голямото впечатление което нашата къща ще направи ще зависи  от външния аспект. Не само архитектурния дизайн също  материала използван в облицовката  казва много неща когато става въпрос за показване на личността на къщата. Структурата, сенките, цветовете или опаковката на дома варират значително в зависимост от избрания материал. По-долу подробно описваме първоначалното предложение за класически и модерни домове. Разбира се, напълно отворена за персонализация.

Покритие за класически къщи


Когато говорим за канадското или американското жилище типичната фасада е материалът който имитира дърво . Това е материалът който предлагаме по принцип във всеки един от цветовете или стиловете му. Той ще бъде поставен  създавайки въздушна камера която ще доведе до вентилирана фасада. Алтернативно в случай на класически къщи се завършва с хоросан многослоен акрилен цвят които ще генерира допълнително изолиране на стената  което води до ефективност дори по-голяма от обичайното.

И двата материала ще имат  основа покрита с  хоросан и цвят който да избирате. Въпреки че това е отправната точка не поради тази причина сте принудени да избирате между тези две възможности като можете да избирате всяко покритие на пазара или за цялата къща,или да я комбинирате с други. Обикновено се използват материали като изложени тухли, камъни, екопеди, канадски кедър, композитни и т.н. в домовете.

Покритие за модерни къщи


Във модерният или авангарден стил  от нашия опит ние предлагаме многослоен акрилен хоросан   (също е включен в предложението ни за класически къщи), Този разтвор може да бъде избран в различни цветове, в сравнение с традиционните неговият състав го прави напълно водоустойчив благодарение на неговите няколко слоя: слой от хоросан  подсилен стъклопласт, полимерно лепило и финален акрил , Всичко това е поставено на SATE системаша.

Във всеки случай собственикът на дома ще избере варианта който най-добре отговаря на вкусовете му. Ограничение на материалите не съществува всеки може да се използва независимо от архитектурния стил на къщата.

Електрически инсталации


Както електрическият панел на къщата така и електрическата мрежа ще бъдат регулирани от съответните разпоредби. Инсталацията  ще бъде еднофазна 220 волта. Осветителни точки ключове и контакти ще бъдат разпределени и изпълнявани в съответствие с всеки клиент определен от архитекта на проекта като се използват  механизми в бяло „BJC Ирис“ слонова кост или „Нисен Зенит“, разбира се с възможност да инсталирате всеки друг модел. Свързването на електричество което по принцип ще бъде включено  ще бъде 15 линейни метра от къщата до оградата на парцела.

 

Спецификации за ел инсталация


Електрическият панел ще бъде инсталиран съгласно правилата по същия начин както електрическата мрежа. Ще бъде извършена еднофазна инсталация от 220 волта и разбира се ще бъдат извършени канали за телефон, телевизия и FM, както и  антена. По отношение на светлините, ключове, щепсели и т.н., ще бъдат изпълнени тъй като проектът е проектиран според предпочитанията на всеки клиент и препоръките на техническия екип на Kolbeg. Механизмите които ще бъдат използвани по принцип ще бъдат „бяла слонова кост BJC Iris“ или „Niessen Zenit“ бяла, като разбира се може да избира друг вариант който съществува на пазара.

Водопроводни инсталации


За инсталиране на топла и студена вода и разпределение отопление и топла вода ще се използва или омрежен полиетилен (РЕХ) или полипропилен (PPR) за изолиране на тръби с разширен пяна полиетилен. Можете също да изберете душ кабина със същата облицовка на останалата част от банята. Проектът „до ключ“ трябва да разполага с необходимите удобства за да може да влезе в къщи в деня когато къщата е завършена. Така че по време на планирането на строителството от Kolbeg ние от самото начало включваме пълната инсталация на водопроводни  инсталации.

Възможността за душ или вана ще бъде избрана от клиента . В случай на избор на душ кабина, нашето предложение е порцелан от марката ROCA, а ваната ще бъде в емайлирана стоманена ламарина модел CONTESA, също от една и съща къща.

 

Отоплителни инсталации


Високата степен на изолация на домовете построени от Kolbeg, гарантира висока енергийна ефективност и следователно значителна икономия на така наречената енергийна ефективност. Благодарение на това те генерират приятни и удобни пространства благодарение на поддържането на постоянна вътрешна температура.  В този смисъл първоначалното предложение за отопление ще бъде газ, дизелово гориво  с бойлер и алуминиеви радиатори. Разбира се изборът на други системи като аеротермия, геотермална енергия или биомаса например е по избор както и включването на комин или разпределението на отоплението чрез алтернативни системи като подово отопление. Ефективността на жилището зависи от качеството на изолацията му и следователно от способността му да поддържа вътрешната температура като намалява до минимум загубите и по този начин постига големи икономии на енергия. Но в допълнение към изолацията е необходим избор на отоплителна система подходяща за енергийна оптимизация. В този смисъл при избора на правилната система е наложително да се вземе предвид начинът на живот на собствениците на къщата за да се намери най-ефективният начин за отопление домът. Във всеки случай съществуват редица системи които считаме за най-чести за повечето от къщите които сме построили, а има и други алтернативни системи които разбира се са напълно съвместими с всеки дом и начин на живот.

 

Санитарни канализации


Правилното изпълнение на санитарната мрежа е ключът към добре изграденото жилище. И това че лошо изпълнената канализация може да се окаже водеща до вечно последствие от разрушения и ремонти. Ето защо в Kolbeg както контролираме с всеки милиметър от къщата ние извършваме изчерпателен контрол в целия процес на инсталиране на канализация. Мрежата  ще бъде изпълнена от  PVC. По отношение на мрежата за хоризонтална санитария, тя ще бъде изпълнена със сглобяеми PVC или строителни кутии в зависимост от проекта. Докато връзката ще бъде включена с естествен наклон използвайки PVC тръба до 20 линейни метра в подножието на участъка. Правилното изпълнение на канализацията на жилището е основен ключ в изграждането на идеалния дом. Правилната оценка на парцел във връзка с неговата санитарни условия са задължителни когато да се знае дали ще бъдем изправени пред някакъв вид допълнителни разходи произтичащи от общите условия на канализация.

Подови настилки


 


Информация за контакт

Габрово

0896 77 92 19

info@kolbeg.bg

kolbeg.bg